Return to home page
Promet - Traffic&Transportation International Cooperation and Mobility ZIRP Conference Centre for Traffic and Logistics Ltd. SKAI LABS Ltd.

Predstavljanje projekta CroQCI na konferenciji THECUC 2023
Fakultet prometnih znanosti, 10.11.2023, 11:52

Članovi Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet, prof. dr. sc. Dragan Peraković i doc. dr. sc. Ivan Cvitić prezentirali su projekt Hrvatske kvantne komunikacijske infrastrukture – CroQCI na konferenciji THECUC 2023. CroQCI projekt provodi se s ciljem implementacije eksperimentalnih kvantnih komunikacijskih sustava i mreža kao dio EuroQCI inicijative i stvaranja komunikacijskog okruženja visoke razine sigurnosti na razini Europske unije. 

Konferencija THECUC 2023 – Digitalna transformacija visokog obrazovanja: inovacije za budućnost učenja i poučavanja organizirana je od strane Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET te je okupila više od 500 različitih sudionika.

Konferenciju Digitalna transformacija visokog obrazovanja: inovacije za budućnost učenja i poučavanja organizirala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u sklopu projekta e-Sveučilišta čiji je cilj transformacija visokog obrazovanja u Hrvatskoj kroz implementaciju i razvoj digitalne nastavne infrastrukture, digitalnih alata i kompetencija. Konferencija se održala u Vodicama od 8. do 10. studenoga 2023. godine. 

Pojedine elemente projekta CroQCI, uz članove Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet, predstavili su dr. sc. Matko Mužević, Marija Emšo i Dunja Ivković iz CARNET-a, Davor Jovanović iz Sveučilišnog računskog centra te dr. sc. Martin Lončarić s Instituta Ruđer Bošković. 

CARNET konferencija za korisnike već je 24 godine središnji događaj razmjene znanja, iskustava i dobrih praksi vezanih uz tehnologiju, obrazovanje i javne politike u Hrvatskoj i regiji. Primarni je cilj CARNET-ove konferencije za korisnike u visokom obrazovanju THECUC2023 povezivanje i suradnja različitih dionika visokog obrazovanja, uključujući kreatore i kreatorice javnih politika, uprave, nastavno osoblje, administratore i administratorice sustava i IT osoblje, s ciljem dijeljenja znanja i zajedničke izgradnje znanja.

Contact
info
University of Zagreb
Faculty of Transport and Traffic Sciences
Department of Traffic Signalling
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centre for Traffic and Logistics Ltd.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP International Cooperation and Mobility Quality Management Committee Udruga bivših studenata FPZ-a

Recomended links
Certificates
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet