Return to home page
Promet - Traffic&Transportation International Cooperation and Mobility ZIRP Conference Centre for Traffic and Logistics Ltd. SKAI LABS Ltd.

Sudjelovanje Fakulteta prometnih znanosti na sajmu tehnologije Intertraffic Amsterdam 2022.
Fakultet prometnih znanosti, 05.04.2022, 07:35

Predstavnici Fakulteta prometnih znanosti sudjelovali su na konferenciji i sajmu tehnologije Intertraffic Amsterdam 2022. Intertraffic je održan u razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja 2022. u Amsterdamu, Nizozemska (prostorije Amsterdam RAI centra). 

Intertraffic je najveći svjetski sajam koji okuplja stručnjake iz područja industrije prometa, prometne sigurnosti, pametne mobilnosti i parkiranja. Sajam se održao u potpuno normalnim uvjetima, bez vidljivih epidemioloških mjera, a među više od 800 izlagača iz 160 zemalja svijeta bilo je prisutno i par tvrtki iz Republike Hrvatske (Pismorad d.o.o., TELEGRA d.o.o., Infoart d.o.o., PENTA d.o.o. i dr.).

U sklopu sajma, organizirana je konferencija koja se održavala sva četiri dana u prostorijama Amsterdam RAI centra. Teme konferencije su bile usmjerene ka inovativnim pristupima u rješavanju ekološke, prostorne, sigurnosne i dr. problematike nastale kao rezultat prometnog sektora. U sklopu konferencije, odnosno dijela namijenjenom transferu znanja, organizirano je preko 120 sesija.

Konferencija/sajam sudionicima je osim upoznavanja sa novitetima u prometnom sektoru, pružila priliku upoznavanja s predstavnicima razvojnih tvrtki i industrija, stručnjacima iz područja prometa i ostalih srodnih znanosti, predstavnicima gradova i donositeljima odluka.

Temeljna korist odlaska na putovanje za projekt „UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti“ su nova iskustva i zaključci koja su sudionici stekli te upoznavanje sa mogućnostima i usmjerenjem razvoja najmodernijih tehnologija u sektoru prometa, a koja će biti prenijeta na radionice sa studentima, mladima i djecom, kao i ostalim aktivnostima unutar projekta. Također, sudionici su imali priliku upoznati se sa tehnologijom i radom uređaja koji se planiraju nabaviti kroz projekt, što će ujedno olakšati rukovanje, a samim time i podići kvalitetu radionica na kojima će se ista predstavljati, odnosno primjenjivati.

O konferenciji i sajmu tehnologije Intertraffic Amsterdam više pročitajte ovdje: https://www.intertraffic.com/amsterdam/

Više o projektu „UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti“  pročitajte ovdje:

https://www.door.hr/project/urbanstem-za-gradove-i-zajednice-buducnosti/

https://www.odraz.hr/projekti/svi-projekti/urbanstem-za-gradove-i-zajednice-buducnosti/

Contact
info
University of Zagreb
Faculty of Transport and Traffic Sciences
Department of Traffic Signalling
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centre for Traffic and Logistics Ltd.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP International Cooperation and Mobility Quality Management Committee Udruga bivših studenata FPZ-a

Recomended links
Certificates
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet